Camera doesn't turnt off when I shud down the engine

B_o_s

New Member
Joined
Feb 25, 2021
Messages
8
Points
1
Hello

Whan I switch off my car the camera still working .
Parking mode is disable.

Somebody can tell me how to set camera off whan I swich off ?

Thank you
 

Capture Your Action

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
1,304
Points
63
Are you using the Viofo 3-wire kit? If so, the yellow wire is likely connected to an always live fuse.
 

B_o_s

New Member
Joined
Feb 25, 2021
Messages
8
Points
1
Are you using the Viofo 3-wire kit? If so, the yellow wire is likely connected to an always live fuse.
Yes , I am using the 3 wire kit, everything is connected correctly.

Also I turn off the parking mode , camera shoul automatic turn off ?
 

Capture Your Action

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
1,304
Points
63
Yes , I am using the 3 wire kit, everything is connected correctly.

Also I turn off the parking mode , camera shoul automatic turn off ?
Even with parking mode turned off, if the yellow wire is still getting power, it won’t turn off. Pull the fuse tap for the yellow wire and see if the camera turns off.
 

B_o_s

New Member
Joined
Feb 25, 2021
Messages
8
Points
1
Even with parking mode turned off, if the yellow wire is still getting power, it won’t turn off. Pull the fuse tap for the yellow wire and see if the camera turns off.
Yellow wire is ACC I conected it to cigarte and red wire to an always on fuse
 

Capture Your Action

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
1,304
Points
63
Did you test the fuse with a meter or are you assuming it’s off when the car is off due to the 12V port not being powered when the car is off?
 

B_o_s

New Member
Joined
Feb 25, 2021
Messages
8
Points
1
Did you test the fuse with a meter or are you assuming it’s off when the car is off due to the 12V port not being powered when the car is off?
Yes I checked with a multimeter .
I will check again.
The yellow is ACC and red one is always volyage, correct?
 

Capture Your Action

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
1,304
Points
63
You can only have one fuse installed in the top slot of the tap as long as the tap is orientated in the fuse box correctly. Since it's powering the camera, I assume it is.
 

Capture Your Action

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
1,304
Points
63
Red to always on fuse, yellow to fuse only powered when car is on. You can try it reversed just to test (possible manufacture error, though unlikely).

This is the Viofo 3-wire kit, not another brand correct?
 

B_o_s

New Member
Joined
Feb 25, 2021
Messages
8
Points
1
Red to always on fuse, yellow to fuse only powered when car is on. You can try it reversed just to test (possible manufacture error, though unlikely).

This is the Viofo 3-wire kit, not another brand correct?
Yes.
I plug in the wire into power on gps model maybe I should plug in to usb?
 

Capture Your Action

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
1,304
Points
63
That would be a good trouble shooting step and also required if it’s an older A129 (or older GPS mount). Newer models can use either port for 3-wire kit and parking mode.
 

B_o_s

New Member
Joined
Feb 25, 2021
Messages
8
Points
1
That would be a good trouble shooting step and also required if it’s an older A129 (or older GPS mount). Newer models can use either port for 3-wire kit and parking mode.
I connected to usb and its working now.
GPS will also work ?
 
Top